Under året kommer ett antal tävlingar genomföras i Landräddningens namn. Det är frivilliga som engagerat sig för att på detta sätt sprida information, uppmuntra till användande och ha kul! Det vill vi uppmuntra och nu hoppas vi att du vill vara med! Kanske arrangera en tävling själv?

 Tävlingsupplägg

———————————————————————————————————————————————————

Testa och värva användare!

Sommarbild Funäsdalen

Under sommarmånaderna, fram till den 20:e september, har du chansen att vinna boende för underbara dagar i Funäsdalen. Priset är en weekend i en lägenhet för 6 personer på Funäs Ski Lodge som ligger i direkt anslutning till skidliften på Funäsdalsberget.
Det vi vill att du ska göra är att ladda ner appen och registrerar dig. Tillfråga de du vill ska följa dig och se till att de registrerar sig. Fundera över i vilka sammanhang du själv och andra omkring dig skulle kunna ha glädje av funktionen och testa den i de sammanhangen. Använd Följ mig-funktionen och larma till dina följare. Ge oss feedback på hur det fungerar, vilken nytta du ser och berätta gärna om något tillfälle när funktionen gjorde tydlig nytta.
Vi vill gärna få synpunkter från hela landet. Därför kan du värva nya användare oavsett var i Sverige de bor.

Så här deltar du

Meddela din medverkan genom att ge feedback i appen, maila oss på support( at )landraddningen.se eller skriv in ordet Sommartest vid frågan ”Var fick du informationen som gjort att du valt att registrera dig?” om du bor i någon av pilotkommunerna. Detta sker vid registreringen eller i efterhand i dina kontouppgifter. Välj alternativet “Annat, nämligen” och skriv in Sommartest. Du når kontouppgifterna antingen från fliken inställningar i appen eller på hemsidan landcentralen.se

Ge oss sedan feedback och berätta om dina upplevelser antingen via appens feedback formulär eller per mail till info( at )landraddningen.se. Här svarar vi även på eventuella frågor och funderingar om tävlingen.

Vinnaren presenteras i slutet av september.

———————————————————————————————————————————————————

Värva flest användare

Delta i tävlingen där det gäller att få så många som möjligt att ladda ner appen och registrera sig. Reglerna är enkla.

– Du ska under en förbestämd tid få så många personer som möjligt att registrera sig och i samband med det svara på frågan ”Var fick du informationen som gjort att du valt att registrera dig?” och där välja ”Annat sätt, nämligen” för att sedan skriva in ditt namn (kan vara ett smeknamn) i fritextfältet.

– För att en registrering ska godkännas så ska den vara slutförd med genomförd SMS-verifiering.

– Landräddningen kommer ta ut användarstatistik innan tävlingen börjar och i samband med att den avslutas. Tävlingsledningens beslut om val av vinnare kan inte överklagas.

– I samband med varje tävling erbjuds fina priser.

– Vinnaren/vinnarna kommer att publiceras i olika media, vilket du accepterar genom att delta i tävlingen.

Tävling 22/4 – 28/4:

Tävlingen genomfördes i Gävle i samband med andra arrangemang. Glad vinnare blev Emma Hansson som vann biobiljetter!

———————————————————————————————————————————————————

Volontärsutmaningar

Volontärsmatchningen och dess funktionalitet är den viktigaste delen av Landräddningens verksamhet och vi kan inte öva för mycket. Därför handlar dessa aktiviteter om att använda den verkliga funktionen i fiktiva fall där personer snabbast möjligt ska ta sig till den angivna platsen för att utföra ett uppdrag. 

Tävlingarna kräver oftast att man registrerar sig som volontärer för att sedan invänta ett larm. På angivna datum kommer larm någon gång under dagen och då gäller det att snabbt ge sig av. Alla får larmet samtidigt om annat meddelas. Tävlingsformatet görs med enkelhet i de regioner där vår pilotverksamhet pågår, men kan arrangeras även i andra delar av landet.

Att vara med

Anmäl dig genom att maila info( at) landraddningen.se eller genom att ladda ner appen gratis och registrera dig som volontär. I samband med frågan ”Var fick du informationen som gjort att du valt att registrera dig?” väljer du alternativet ”Annat sätt, nämligen” för att sedan skriva ordet “tävling och ditt namn” (kan vara ett smeknamn) i fritextfältet. Övriga volontärer som befinner sig i närheten kommer tillfrågas i samband med att tävlingen inleds.

Tävling 23:e och 30:e i Gävle

Den 23:e och 30:e maj arrangerade fem ungdomar en volontärstävling i Gävle. Tävlingen bestod av två fristående moment och innebär att man under första dagen skulle hitta en försvunnen person i skogen någonstans i trakterna av Hemlingby. Den andra tävlingsdagen var på GD/GIF Olympiaden den 30:e maj, med frågemoment kopplat till de gjorde eftersökningarna. Övningarna lockade till intresse och tydliggjorde värdet av funktionen. Flera glada vinnare lämnade dagen efter fullgjord idrottsinsats och ökat intresse för Landräddningen.   

Tävling 28-29/4 i Gävle

Vi genomförde en första tävling i Gävle där 20 volontärer fick en volontärsförfrågan och målet var att vara snabbast på plats. Den genomfördes i flera omgångar och den som deltog vid flest tillfällen och var snabbast på plats vann priset. Stolt vinnare var Emma Hansson som deltog vid flest tillfällen.

Vi tackar för allt engagemang!

——————————————————————————————————————————————————— 

Bästa fotografi på Landräddningens tema

Tävlingen där det handlar om att utifrån ett speciellt tema ta det bästa fotografiet som framhäver Landräddningen och dess värderingar:

– Alla ska känna sig trygga utanför hemmet

– Medmänsklig hjälp på plats

– Appbaserad folkrörelse

Tävlingsbidragen ska antingen läggas ut på Landräddningens tidslinje på Facebook, Instagram med hashtagen #landraddningen eller mailas in till info( at )landraddningen.se senast vid den tidpunkt som anges vid det specifika tävlingstillfället. Ett eller flera vinnande bidrag kommer koras utifrån tävlingens inriktning. Juryns beslut kan inte överklagas. Vinnaren/vinnarna kommer att publiceras i olika media, vilket du accepterar genom att delta i tävlingen.

Tävling 22/4 – 3/5 i GävleTävlingsvinnare Gävle - Sen kväll på Nygatan 8

Under vecka 17-18 genomförde Landräddningen en informations-kampanj i Gävle med affischer på 30 stadstavlor på busshållplatser mm. I samband med det genomfördes en fototävling som handlade om att ta ett så vackert eller tänkvärt
fotografi som möjligt på någon av stadstavlorna. Tävlingsbidragen skulle ta utgångspunkt i ovanstående tre punkter och ha med någon av affischerna som del av motivet.

Tävlingen pågick så länge affischerna satt uppe. Måndagen den 4 maj gick juryn igenom bidragen och utsåg vinnaren. Fotografiet benämns “Sen kväll på Nygatan 8” och juryns motivering är “Ljus i mörkret lockar till aktivitet” Fotografiet publiceras här bredvid och kommer nu finnas med i olika sammanhang. Stolt vinnare är Pia Essunger som mottagit ett värdefullt presentkort. Grattis och tack!!  

————————————————————————————————————————————————————

Arrangera en tävling med dina vänner

Landräddningen ställer gärna upp och stöttar lokala initiativ om tävlingar. Vill du arrangera en tävling av liknande slag för medlemmarna i din förening?

Kontakta oss via användarsupporten. Tel 031-3887810 eller anvandarsupport( at )landraddningen.se