I juni förra året blev Landräddningen en av vinnarna i Post och Telestyrelsens innovationstävling; För en aktiv fritid. Vi fick en större finansiering för att kunna anpassa funktionen utifrån de önskemål och behov som flera viktiga användargrupper har. Sedan dess har designers arbetat ihop med Synskadades riksförbund, FUB och deras medlemmar för att med ett Design för alla perspektiv förbättra funktionen utifrån önskemål hos appanvändare med synskada, personer med utvecklingsstörning eller lindrig hjärnskada t ex till följd av en Stroke. Allt för att göra appen och larmfunktionen så lättanvänd och attraktiv som möjligt, så att den kan bli en del av människors vardag.

Landräddningen screen

Nu är den nya versionen av appen klar och finns att ladda hem på både App Store på iPhone och Google Play på Androidtelefoner. Vi har inlett en testperiod med de valda målgrupperna för att stämma av att vi har nått vårt mål och gjort den så bra som användarna hoppats. Men vi är också intresserade av att också få veta din inställning. Få ta del av din och andra appanvändares synpunkter om den nya designen och funktionen. Är du intresserad att delta? Hör av dig till vår kundtjänst för mer information eller skicka dina synpunkter i appen eller via mail till kundtjanst@landraddningen.se.

I nästa skede ska även enklare GPS-larm integreras för att se till att även personer som hellre använder sådana ska kunna känna trygghet och glädjen av att vara aktiva ute. Denna integration är ännu inte helt klar men vi arbetar för fullt med det. Vi återkommer när detta arbetet är klart.

Vi vill passa på och tacka till alla som bidragit i processen!


Kontaktperson

Publicerad den


Lämna en kommentar


  1. Benny Jonsson

    Hoppas att det fungerar/MVH Benny


    Svara